Een wandeling door Solleveld

Gepubliceerd op 15 juli 2021 om 22:18

Meestal wordt een schilderij van het bos gemaakt vanaf enige afstand met een enkele boom of struik als focuspunt. Dat vond ik in dit geval te makkelijk, te gladjes. Ik wilde mezelf uitdagen met een meer realistische blik op het bos. Chaos net als in het dagelijks leven. Chaotisch en toch mooi!

 

In deze Corona tijd zijn we, Paul mijn man en ik, steeds meer gaan wandelen. We zijn lid van het #zuidhollandslandschap en vinden heel mooie plekjes, dichterbij dan dat we verwachtten. Als ik plein air wil gaan schilderen zoeken we samen een plekje en als ik geïnstalleerd ben dan gaat Paul voor een ommetje en ik ga schilderen. Dit schilderij is echter gemaakt naar een referentiefoto die ik maakte in Solleveld.

 

Het werken met pastelkrijt gaat me steeds meer plezier geven! Dat wil niet zeggen dat er geen frustraties zijn hoor, maar de eindresultaten worden beter. Er is veel geduld nodig en tijd om het schilderij te laten landen, een tijdje in het atelier laten staan en af en toe een blik er op werpen. Dan zie ik ineens wat er nog nodig is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.