Ik ben Marja Ouwerling, ik woon in gemeente Westland, het kassen gebied in Zuid-Holland. Mijn vader was tuinder en heeft me zijn liefde voor alles wat groeit en bloeit meegegeven. Het tekenen en schilderen zat er al vroeg in. Nu ben ik kunstenaar, kunstvakdocent en coach. 

Op deze website vindt je de schilderijen die ik met veel liefde en aandacht gemaakt heb. Bij een aantal staat de prijs en mocht je vragen hebben gebruik dan het contactformulier voor info. Verder vindt je via het menu de lessen en workshops die ik geef in tekenen en schilderen.


Mijn eerste baan was plateelschilderes bij Royal Delft. Ik heb van veel kunstenaars les gehad en uiteindelijk heb ik mijn eigen stijl gevonden. 

De opleiding aan de kleine TIKI in Breda, een opleiding tot kunstzinnig dynamisch coach, heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd.  Die opleiding heeft me meer inzicht in mezelf gegeven. Hierdoor kon ik het realistisch werken los laten en meer naar mijn gevoel gaan werken.

Vooral in de serie “Flowers On Water”, dat zijn bloemstillevens met veel fantasie, patronen en motiefjes, komt deze persoonlijke stijl naar voren. Sandrine Pelissier heeft me geïnspireerd tot deze fantasievolle manier van werken. Op een reis door Canada heb ik Sandrine ontmoet en heb haar atelier en expositie gezien. Die ervaring gaf me het gevoel op het juiste pad te zijn.

 

In het leven begint het nooit met een leeg doek, het verleden en het heden staan er al op en dikwijls is dat chaos. Iedereen heeft zijn eigen tegenslagen in het leven. Je zult het moeten doen met dat wat er al is.  Mijn serie “Flowers On Water” is ontstaan vanuit dat idee. Eerst is er chaos van kleur, vlekken en vegen. Door daar met negative painting mee aan de slag te gaan komen er prachtige fantasierijke bloemstillevens tevoorschijn. De mooiste vlekken laat ik staan, daar maak ik bloemen van en over de rest schilder ik een transparante laag witte verf. De chaos is dan niet weg, maar ik hebt het hanteerbaar gemaakt. Daarna ga ik het schilderij verder uitwerken met mijn eigen lijnen en patronen tot een resultaat waar harmonie in zit.

 

Ik hoop je met mijn werk te inspireren om je eigen creativiteit aan te boren, en orde aan te brengen in jouw chaos. Ik ben er van overtuigd dat iedereen creatief is. Geef jezelf de ruimte om dat te ontdekken! Kijk eens bij mijn workshops en lessen er zit vast iets voor je bij.

 

Ik heb de technieken voor de "FLowers On Water" uitgewerkt in een lesconcept. Die lessen geef ik aan mensen van alle leeftijden. Op basisscholen in verzorgings tehuizen, bij een creativiteits centrum en in losse workshops. De meeste leerlingen zijn verbaasd over hun eigen kunnen in deze lessen en vinden het jammer als de les is afgelopen.

 

Ik ben ook gek op pastelkrijt en schilderen in de buitenlucht “plein air”. Ik werk in een losse stijl in lagen over elkaar. Ik probeer de juiste sfeer neer te zetten door treffende kleuren te gebruiken en goed op compositie en tonaliteit te letten.  Dat is belangrijk voor de beleving van het werk. Wat ik wil overbrengen is liefde voor de natuur en de zorg voor moeder aarde, zodat de volgende generaties met net zoveel plezier kunnen leven als ik dat doe.